Min & Meer

Wandschilderingen

Wandschilderingen zijn kunstwerken of decoratieve schilderingen direct op de muur of wand aangebracht. Hierdoor krijgt de ruimte een ander karakter,een andere sfeer, een andere uitstraling.

Er zijn grofweg drie categorie├źn:

Faux-Finishes zijn inwassingen van meerdere kleuren verdunde verf op een basiskleur. Het effect is levendig,en zelfs met weinig contrasterende kleuren wordt een warmere en mooiere "uitstraling" op de wanden van ruimte bereikt.

Met een trompe loei'l kan je een ruimte groter laten lijken; een kleinere trompe loei"l kan heel verassend werken.

Een wandschildering heeft altijd een aangenaam effect op de rest van de ruimte,en wordt onderdeel van die ruimte. Een wandschildering staat een verdere inrichting van diezelfde ruimte niet in de weg; integendeel, een wandschildering is zelfs een bindende factor in het interieur of tussen de verschillende aanwezige elementen.

De wanddecoratie voor kapsalon "Knip-in" in Hollandscheveld is ontworpen naar een haarkrul en een behangpatroon; dit is in zijdeglanslak ,en grafisch uitvergroot op een matte grijze acryllatex aangebracht. Naar aanleiding hiervan is ook het logo van "Knip-in" ontstaan.

Faux Finish

Trompe Loei'l

Decorative schilderingen